Home » Terveys » Stressi

Stressi

Näin vähennät stressiä

1. Laita asiat tärkeysjärjestykseen

Mieti mitkä tekijät rasittavat sinua eniten ja mitkä asiat tuottavat sinulle eniten tyydytystä. Ole rehellinen – voit huijata kaikkia muita, mutta elä petä itseäsi. Luovu kaikista toiminnoista, jotka eivät ole sinulle juuri nyt aivan välttämättömiä. Milloin viimeksi vietit yhteisen hetken kaikessa rauhassa rakkaimpasi kanssa. Tee se nyt.

2. Hanki tietoa tulevasta

Epävarmuutta vähentämällä vähennät myös stressiä.

3. Opi kieltäytymään

Aina ei kannata yrittää miellyttää kanssaihmisiä. On oma asiasi ratkaista mitä teet ja milloin. Joskus on myös levättävä. Rentoutumisella on ihmeellisen hyvä kyky parantaa keskittymistä ja haasteiden vastaanottamista.

4. Älä lykkää ikäviä asioita

Käy ikävien tehtävien kimppuun ennen kuin ne käyvät sinun kimppuusi. Asioiden lykkääminen kasvattaa stressiä entuudestaan.

5. Aseta tavoitteesi oikein

Älä vaadi itseltäsi liikaa tai liian vähän.

6. Liiku

Lähde lenkille tai muuhun rasittavaan liikuntaan. Tärkeää on saada hiki pintaan ja sydän sykkimään muustakin kuin työpaineesta. Kunnon hikijumpan päälle saunaan ja sitten lepoa. Helli itseäsi. Siitä ei kannata olla syyllinen.

7. Ajattele nautintoja

Käytä mielikuvitustasi ja koeta löytää jokin mielihyvää tuottava muisto elämästäsi. Viivy siinä usein ja anna sen tunnetodellisuuden vallata mielesi. Älä unelmoi tulevaisuudesta, koska siihen liittyy suorituspaineita. Muistele hyvää menneisyydessä.